Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J36a58n 54M38l43č18o79c90h

24. 9. 2013 13:52

bakala vydělal 38 mld.Kc, tak ty rezervy?

0 0
možnosti

Proč by se v dolech musela tvořit nějaká rezerva. Počítalo se s rezervou i při propouštění v textilkách, sklárnách?...

2 0
možnosti

Diagnoza pisatele? Stale plny Marx Lenisnu. Jaka lecba? Opsat to 300krat, aby se unavil a vice nepsal takove blaboly. Vam vsem pisatelum odpovedi. Lituji vas, ze jste se tolik namahaly pisateli clanku neco odpovedet.

3 0
možnosti
Foto

Měl byste Bakalovi poslat žádost o proplacení doučování z jazyka Českého...8-o

2 1
možnosti

L33u67b73o53š 24K33r38i34m23l

20. 9. 2013 11:10

Troška imaginace. Autor je 50% vlastníkem společnosti, která má 51% v OKD. Z toho plyne, že skutečně ovládá jen cca 25% společnosti. Celou dobu odvádí veškeré daně a poplatky spojené s těžbou a investuje do modernizace společnosti a do vybavení zaměstnanců, které vymohly odbory. Za toto inkasuje ze společnosti zisk.

Dle blogu, by autor ze ZDANĚNÝCH peněz vytvářel tzv. rezervní fond, tj. ze svých 25% a následně by tím podporoval prodělečnou těžbu. Jestliže by toto todiž dělal ze 100% peněz společnosti, tak ho ostatní akcionáři budou žalovat a budou chtít svůj podíl na zisku. Předpokládám též, že zaměstnanci se vzdají nadstandartního zacházení aby společnost mohla dále fungovat.

Zkuste se prosím zamyslet nad ekonomickými a právními zákony, než budete opakovat mediální klišé.:-)

5 0
možnosti

Ano - a co jsou "odpovídající rezervy"?  Na 10 let ztrátového provozu?  Pokud se podíváte do účetnictví OKD, zákonné rezervy tam jsou. Ve výši 1,6 mld. €.  Jenže řekněte mně: proč by měl akcionář dotovat ztrátový provoz?  Zřejmě trvale ztrátový.  Proč by takový provoz měl dotovat kdokoliv, včetně daňového poplatníka?

    Mohu mít několik dotazů?

   1.  Jak pan Bakala "doloval tučné zisky"?  Jak vysoké byly? (Já vím, v číslech, kterým rozumíte velmi vysoké.)

   2. Pročpak pan Bakala ty zisky převáděl na cizí konta? Dividenda se přece převádí na akcionáře (a tím je NWR).

   3. Jak pan Bakala vytvořil současné problémy (tedy nízkou celosvětovou cenu uhlí)?

  A jeden nečíslovaný: co myslíte, že takový uhlobaron dělá s miliardami? Prožere je? Nebo je investuje jako každý jiný majitel (včetně - snad - i státu)?

6 0
možnosti

Ještě poznámka autorovi článku.Vzhledem k Vašemu mládí je velmi vypovídající a dobrý.

1 0
možnosti

Pane Skála. Poněkud se mýlíte,vítr byl zaset už v roce 1989.Vzpomínám si na pana Havla, když dokonce jedinkrát v životě fáral na dole Staříč a na jeho povzbudívá slova k tehdejším horníkům.Bohužel pozdější činy se prostě nějak zašmodrchali a skutečnost je holt jiná.Byli do naší země přímo pozváni ti největší gauneři, aby pomohli  za sekundování všech tehdejších poslanců rozebrat a rozkrást celoý stát.Všichni ti Kožení,Bakalové a Klausové svorně na naší likvidaci za nemalé pomoci zmanipulovaných občanů nám připravili dnešní realitu.

2 2
možnosti

Jaké rezervy, proboha? Jak jsem pochopil, tak každý z nich má práci na 1 rok, plus roční odstupné. To jsou 2 roky jistoty!! Jak dlouhá by podle vás měla být ta jistota, 10-20 let? Tyhle řeči o rezervách (rozuměj "my chceme aby se těžilo dál, bez ohledu na nějakou cenu"") jsou skutečně spíš na facku, než na nějakou diskusi.

5 0
možnosti

no, existuje taký zákon, říká se mu zákoník práce...a ten celkem jasně specifikuje, za jakých okolností mohou být zaměstnanci propuštěni a jaké plnění ze strany zaměstnavatele a státu jim v tomto případě náleží, pokud si kolektivní smlouvou vyjednali něco nad rámec ZP, náleží jim i to. A tím by to mělo hasnout. Zákony totiž platí stejně pro všechny, pro horníky, pro zaměstnance škodovky nebo pro pivovarníky. Nevidím jediný důvod, proč by měl stát jakkoliv do děje zasahovat, ať už finančí injekcí pro majitele nebo pro zaměstnance

6 0
možnosti

tak jsem si přečetl, že dostanou roční odstupné

1 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
JAN MLČOCH. Zůstanu svůj za každých okolnosti,nemám rád povrchnost a omezenost.Mým vzorem jsou JAN XXIII a FRANCISCUS. Motto-psi štěkají a karavana jede dál