Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore, a co takhle zkusit osobní příklad a postiženým přispět, místo jednoho dne v hypermarketu? Házet špínu je snadné, jít příkladem obtížné.

0 0
možnosti
Foto

Závislostí je mnoho podob, některé ryze psychické. Jedná se o kompenzaci nějakého neuspokojení, třeba i na nevědomé úrovni. Jako příklad mohu uvést slečnu, která se zadlužila jen proto, že ve svých propadech nálady si potřeboval udělat radost tím, že si koupila drahý parfém. Když jich měla, nepoužitých, ve skříni už neúnosně, byl to jeden z důvodů vyhledat pomoc. Neuspokojení může vést i k nesmyslnému nakupování, tedy i k následnému plýtvání. Slepí to mohou chválit a vidět v tom úspěchy společnosti, ale slepoty je to nezbaví a podstata zůstává nebezpečím. Nebezpečí je v tom, že každý, kdo je veden takovými potřebami na nevědomé úrovni, se více soustředí na jiné hodnoty a jiné mu unikají nebo je vnímá slaběji. To souvisí i s empatií, vnímáním prožívání druhých.

1 0
možnosti

Uz vam tady dost vyprali pradlo, tak co vlastne rici. Vzdy mate moznost vymenit sve hluboke zamysleni za skutecne ciny a ukazat ostatnim cestu. Na Filipinach pomoc vasich rukou jiste privitaji.

1 0
možnosti

Největší tragédie je v tom, když nechápeme hlubší a kontinuálnější ekosystém planety, přírody a lidských společenství a snažíme se následně do ní promítat své ideály. 

Myslím si že minulé století jasně poukázalo na zhoubnost tohoto myšlení v podobě miliónů mrtvých, válek, genocid.

Není to o civilizaci ale o stavu priorit a kusu poznání v každé hlavě. Zapomínáte na na povodně u nás ... . 

Navíc lidi posílají peníze. nechte společnost žít má mnohem sofistikovnější řád, ke kterému zatím nedohlédnete.

2 0
možnosti
Foto

Mlady muzi, ja jsem prave vydal clanek o te katastrofe, je to skutecne zle a chapu ze s nimi citite. Ja rovnez. Jsem tu, vidim televizi, je to hruza, ale prominte mi, nedovolil bych si za tohle obvinit Cechy. Kazdy zije tam kde zije, kupuje si na co ma a zije si jak nejlepe umi. Musim se Cechu  zastat. Netyka se jich to, tak se to netyka lidi z Britanie, z Islandu, z Holadndska a jinde. Nekteri pomohou financne, jini ne, ale nikdo nemusi, chapete? Neskucte tu a neobvinujte svuj vlastni narod predhazovanim, ze jim jde o plna koryta. To je opravdu odvaha, co jste napsal. Troufam se vas vyzvat abyste napsal omluvny clanek svym rodakum. Na jedne strane ukazujete soucit a na druhe hazite noze. Zamyslete se.

3 0
možnosti

Zčásti s vámi lze souhlasit. Kdo si, ale myslíte, že ty lidi vychoval a vychovává? Pokud na tuto otázku neznáte odpověď, tak napište.

0 0
možnosti

J25a96n 39H65l62e85d96í92k

13. 11. 2013 15:04

zeměkoule zažila už tolik tragédií, epidémií, válek, kdy umírali zejména ti nevinní, přesto je lidí už 7,5 miliardy ((v roce 1950-- to bylo 1,9 miliardy)) a na samých Filipínách se DENNĚ narodí cca 10.000 dětí. Na fakta nezapomínejte.

0 0
možnosti

Ach vy malý komunisto...

Myslíte, že když si nekoupím novou ledničku, protože ta stará dosloužila, se na Filipínách něco změní? Nebo když budu chodit nakupovat potraviny po troškách místo toho, aby jednou za čas naplnila vrchovatý košík nákupem (což byste pri našem náhodném setkání tedy definoval jako nákup zbytečností)  a zbylý volný čas věnovala rodině?

0 0
možnosti

syndrom bílého muže?

2 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
JAN MLČOCH. Zůstanu svůj za každých okolnosti,nemám rád povrchnost a omezenost.Mým vzorem jsou JAN XXIII a FRANCISCUS. Motto-psi štěkají a karavana jede dál