Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore, vy jste zjevně jeden z těch mudrců, co ví lépe než já, co je pro mě dobré :-) A kdybyste se náhodou nějak dostal k moci, tak to dobro budete prosazovat slovem i mečem ;-D Což pravděpodobně nehrozí, takže kdybych jednou chtěl dobrovolně ukončit svůj život, tak se Vás rozhodně nebudu muset ptát, jestli můžu ;-D

5 0
možnosti

Nebudou-li chlapi souložit, nebude interupcí. Můžete jít příkladem.

2 0
možnosti

Církev ať se staví proti čemu chce. Stejně tak její "ovečky". Ale nám ostatním do toho nekecejte. :-P

2 0
možnosti

Máte pravdu. Já na to koukám tak, že euthanasie zakotvená v právním řádu může znamenat, že někteří staříci zemřou kvůli nedočkavosti dědiců, někteří jiní, protože začne být opět módní eugenika no a Evropa možná nevymře ani po meči, ani po přeslici, ale po interupci.

0 3
možnosti

Smrti se nebojím, umřít musíme všichni. Bojím se ale bolestivého a dlouhého umírání, proto jsem jednoznačně pro euthanasii.

11 0
možnosti
Foto

Dlouhého a bolestivého umírání se bojíme všichni paní Němčíková. Pokud bychom dle Vašeho přání jednali odjakživa, byla byste pravděpodobně již mrtvá, protože byste třeba nepřežila kontakt s tuberkulosou ve svém dětství. Lidský pokrok je vykoupen i utrpením, které je na jedné straně pro jedince trýzní /dnes již celkem dobře korigovatelnou/, na druhé straně pro společnost výzvou, aby se snažila ve věcech nemocí pátrat po pokroku. 

Na svých umírajících blízkých se m.j. učíme pokoře, která dnes lidem chybí. Proto dnes cca 90% nemocných hyne v nemocnicích či ústavech, protože se jich "bojíme", bojíme se jejich utrpení a chceme - jako Vy - to rychle ukončit. Pokud se euthanasie zavede, povede to k zhrubnutí lidské rasy, k rezignaci a v konečné fázi k destrukci společnosti. 

V Belgii už zavádějí euthanasii pro děti. Třeba osmiletý klouček se bude rozhodovat, jestli se to má kolem něj "skončit". Ptám se, jaký bude další krok....

0 2
možnosti

Jsem rozhodně proti . . . jsem rozhodně proti . . . jsem rozhodně proti . . .8-o8-o Umíte něco jiného? Dokázal bych vám tu vyjmenovat asi tak 730 oblastí lidského života, kde jsem "rozhodně proti". První věc...co je vám do toho, co "provede" žena s plodem, který má ve svém těle? Proboha, co je vám po tom?!?! Řeší někdo, co vy si budete dělat sám se sebou (ne, že byste to nepotřeboval;-))? A druhá věc...nekafrejte tady o něčem, co jste nezažil na vlastní "kůži". Můj táta v 84.letech prodělal plicní embolii a jeho mozek nenávratně "odešel". Stala se z něho ležící mrtvola, která byla udržována na tomto světě jen díky přístrojům (nebudu se zmiňovat o tom, co to naší společnost stálo a kolik mohlo být zachráněno opravdu zachránitelných, kdyby se ta péče nasměrovala jinam). Pokaždé, když jsem seděl u jeho lůžka a sledoval, co všechno se dělá pro to, aby jeho tělo "trochu vypadalo"...kolik lidí je nesmyslně "zaměstnáno" . . .ano, přál jsme si, aby odešel do věčných lovišť a měl konečně klid. Strčte si ty vaše moudra za klobouk, nezažil jste to. Rok po jeho smrti maminka ochrnula, skončila na invalidním vozíčku a před vánoci 2012 měla "mozkovou příhodu"...zbytek života trávila ležící a tupě zírající do stropu. Celý rok jsem trávil u jejího lůžka a "lovil" alespoň jediný pohled, coby známku komunikace. Maminku jsem neskutečně miloval, přesto jsem se denně modlil, aby už konečně mohla v klidu odejít za svým manželem, mým tátou, po jehož boku strávila přes 50 let. Upřímně vám přeji, abyste zažil to, co já...opravdu, upřímně. Dokud člověk nezažije TO,o čem jen dokáže mudrcovat a moralizuje všechny okolo, nepochopí. Bůh vás ochraňuj a doufejte, že někdy v budoucnu zemřete rychle a bezbolestně.

13 0
možnosti

...můj táta to měl opačně...zradilo ho tělo...a tři roky ležel a nemohl se hnout...ale hlava do poslední chvíle v pořádku...často jsem přemýšlel jestli v těchto případech je lepší (a teď se omlouvám za necitlivé výrazy) zchromnout nebo zblbnout...a za sebe bych asi volil spíše to zblbnutí...protože čekat na smrt se zdravým rozumem v hlavě......hrozné....

3 0
možnosti
Foto

Pakárna je, že vy na to nemáte svůj vlastní názor, ale podle mě papouškujete názory církevní. Vězte, že člověk, kterému tělo zahalí nekonečná bolest a ví, že už není žádné východisko, doslova prosí o ukončení utrpení. Ani náhodou vám to nepřeji, ale až budete velice blízko člověku, který trpí a jenž vás prosí, změníte názor.. Samozřejmě, že jsou mezi námi i lidé tak silní, že ani při největším utrpení na euthanasii nepomyslí. Jenže to nic nemění na tom, že každý by se měl rozhodovat sám za sebe.. Interrupci např. po znásilnění podporuji také.

6 0
možnosti

..nemám jednoznačný názor ani na jedno.....

...s interupcí spíše nesouhlasím...myslím že dnes existují metody jak ovlivnit kdy a zda chce mít žena dítě...ale zase dokážu pochopit...že žena dítě nechce třeba v případě početí při znásilnění....

...u euthanasie bych byl (třeba na zákaldě zkušenosti s obrovským trápením svého otce) asi spíše pro...ale absolutně si neumím poradit s možnou zneužitelností....

...takže...babo raď....

2 0
možnosti

Zneužitelné je úplně všechno. Například noži na krájení chleba bylo spácháno mnoho vražd. Že by se někdo pokusil zakázat jejich výrobu? Jsou nebezpečné!

5 0
možnosti
Foto

Pane Mlčochu, nenechte se otrávit těmi, kteří zde píší a Vás urážejí. Třeba pan Jansa to má celkem jednoduché.

Nechápe, jako i ostatní, že zavedením euthanasie se odblokuje jistý systém, který bude končit tím, že starý jedinec bude muset obhajovat právo na svou existenci, když bude celá společnost požadovat jeho "humánní utracení".

O interrupcích zde mluví jen chlapi, kterých se to netýká. Nevědí, že většina žen, podstoupivších interrupci, má v dalším životě psychické problémy. Nevědí, že třeba plod v 12. týdnu má už prsty a srdce. 

Karma.

3 5
možnosti

Zatímco systém, kdy smrtelně nemocný člověk musí (v lepším případě, většinou ani nesmí) obhajovat své právo netrpět, je vrcholně lidský. Prostě ho odložíme do ústavu a budeme šťastní, že do něj nacpou léky (které mimochodem řeší jenom fyzickou bolest) a že se může ještě několik krásných let dívat na přístrojích do stropu. A kdyby náhodou, nedej bože, chtěl ze světa odejít, najdeme rychle nějakou přijatelnější formulaci skutečné myšlenky "Lež a tiše umírej, ať máme čisté svědomí. Sice nevíme jak se cítiš, ale dožiješ tak i kdyby to mělo trvat léta." Jediná část společnosti, která má snahu rozhodovat o něčím životě, jsou odpůrci euthanasie.

A o interupcích by měly skutečně rozhodovat ženy.

10 0
možnosti

Pane autore,až někdo z vašich blízkých bude doslova chcípat v bolestech a nebude mu pomoci,tak možná změníte názor.

8 1
možnosti

Fanatik nezmění.

3 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
JAN MLČOCH. Zůstanu svůj za každých okolnosti,nemám rád povrchnost a omezenost.Mým vzorem jsou JAN XXIII a FRANCISCUS. Motto-psi štěkají a karavana jede dál