Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

XTak co vlastně chce ten Jiří Dienstbier? Je to celkem jednoduché. Chce, aby partner biologického rodiče mohl adoptovat dítě svého partnera bez ohledu na pohlaví onoho partnera. Když se žena stane vdovou a najde si jiného partnera, bez ohledu na to zda s ním uzavře další sňatek, tento partner může adoptovat její děti z minulého manželství či partnerství. Bohužel totéž není možné pokud novým partnerem této ženy bude osoba stejného pohlaví. Tedy jiná žena. Totéž platí v případě muže vdovce. Jeho partner nemůže podle současné právní úpravy adoptovat jeho děti, i když je vychovává a žije s nimi v jedné domácností, pokud je stejného pohlaví jako rodič. To je právní nesmysl. Jinými slovy ministr Dientsbier chce, aby zákony platily pro všechny stejně bez ohledu na pohlaví. Je to opravdu tak šokující a zvrácené? No pro některé bigotní občany tohoto státu, kteří své informace čerpají z volně šířených předsudků, místo faktů, patrně ano. Faktem také je, že Česká republika má nejvíce dětí v Evropě na počet obyvatel v tzv.ústavní péči. Tedy máme nejvíce dětí, které žijí mimo rodinu v tzv.dětských domovech. Možná, že rodina tvořena dvěma osobami stejného pohlaví není ideální místo pro výchovu dítěte. Na druhou stranu je třeba si jasně přiznat, že je to jistě lepší prostředí pro výchovu dítěte než je dětský domov. A protože právní systém má v prvé řadě dbát na zájmy dítěte, v podstatě není co řešit. Homosexualové jsou navíc stejně dobří rodiče jako kdokoliv jiný. A mnozí, kteří byli předsudky okolí přinuceni žít v pro ně nepřirozeném heterosexuálním partnerství či manželství, to denně dokazují. Jsou dobrými rodiči. A mohou být ještě lepšími, když budou žít v pro ně přirozeném a harmonickém partnerství. Mimochodem i v tak bigotní zemi jako jsou USA žije podle odhadů v současnosti asi sto tisíc dětí v rodinách tvořených dvěma osobami stejného pohlaví. A to vše jen za posledních 15le!

0 0
možnosti
Foto

V této chvíli bez ohledu na téma - p. Dienstbier by nejspíš udělal nejlépe, kdyby nechystal vůbec nic.

0 1
možnosti
JK

Považujem za najväčšiu tragédiu polistopadového vývoja tieto zvrátené pokusy na deťoch. Komunisti boli magori, ale zase nie až takí, aby ich napadlo dávať deti do opatery homosexuálom.

Homosexuálom by bolo krajne nepríjemné, keby mali žiť s partnerom opačného pohlavia. Tak preboha    P R E Č O   nútia deti do toho, čo im samé je nepríjemné?  P R E Č O ?

To, že sa oháňajú láskou, je to isté ako pri hetero-manželstvách. Veď aj tam by žili s opačným pohlavím a mohli by mu prejavovať lásku. Nakoniec láska nie je viazaná len na životného partnera.

Nikdy som si nevedel predstaviť, čo znamená biblická Sodoma-Gomora. Už mi to je teraz jasné - popretie všetkých morálnych princípov, na ktorých je ľudská civilizácia postavená.

Je to zúfalstvo a tragédia v jednom, keď je terčom posmechu taká triviálna myšlienka, že dieťa má najlepšie podmienky pre svoj vývoj v klasickej rodine otca a matky. Nerád používam slová Diabol a Satan, ale keby chcel Diabol rozvrátiť ľudskú civilizáciu, tak by si nemohol vybrať lepšie riešenie ako adopciu detí homosexuálmi a homosexuálne "manželstvá". Nemusíte mi to písať, v tomto smere som homofób. Nehanbím sa za to. Len mám výčitky svedomia, že proti týmto zvrátenostiam nerobím viac...

0 2
možnosti
MV

Kdo z nas ctenaru a diskutujícíh kdy videl Boha?

A kdo z nas ctenaru a diskutujících kdy videl opustene deti v sociálních ustavech?

Pane Mlcochu, ted mudrujte.

1 0
možnosti
JK

A už ste niekedy videli elektrinu, lásku alebo vzduch? Nemyslím však ich prejavy, ale samotné substancie. A teraz mudrujte vy...

0 2
možnosti
Foto

Kdo chce, obejde jakýkoli zákaz. Zažádá si o dítě jako samožadatel, načež pak žijí všichni dohromady. Kdyby ovšem oficiální rodič zemřel, dítě, místo aby automaticky zůstalo v péči partnera zemřelého, se kterým se o dítě společně starali, jde do ústavu.

2 0
možnosti
Foto

Znám několik homosexuálních párů, které vychovávají děti. Buď je jeden biologickým rodičem nebo zažádal o NRP jako samožadatel. Jedná se hlavně o právní úpravu. Děti vyrůstají v rodině a vyvíjejí se naprosto standartně. Vaše argumentace Bohem i normalitou je směšná, znám spoustu týraných a zanedbaných dětí z podle Vás správných "rodin" , které jsou základem našeho státu ... Rv

11 0
možnosti
JK

Veľmi by ma zaujímalo, odkiaľ poznáte "spoustu týraných a zanedbaných dětí". Nech sa akokoľvek pozerám, tak v mojom okolí žiadne také dieťa nevidím. Jediné miesto, kde by som ich možno našiel, sú rómske osady...

To, čo hovoríte, sú len klasické frázy na oblbnutie ľudí...

0 3
možnosti
JL

Naopak. Tento návrh považuji za rozumný!

7 3
možnosti
JS

Začínám být poněkud nesvůj. Nejsem homosexuál, nepíši levou rukou dokonce se ani nenechám oslovovat paní Xvoboda. Jsem asi mimo.

1 4
možnosti
VH

Rovněž nepíši levou rukou. Bohužel. Před sedmdesáti lety byly předpisy debilní a neúprosné.  Kdybych psal levou rukou, psal bych nepochybně čitelněji a možná uměl i něco nakreslit. Paní učitelka se prý mámě vysmála, když prosila, aby mě nechala psát levou. Zdá se, že tato debilita v mnohých přežívá dodnes.

4 0
možnosti
Foto

1) Pokud vím nejedná přímo o adopci, ale o osvojení v případě že jeden z partnerů už dítě má, aby v případě úmrtí toho rodiče mohl dítě vychovávat jeho partner

 2) Homosexualita tu byla vždy, je to prostě určitá porucha sexuální orientace (nemyšleno hanlivě), která se přirozeně vyskytuje u určitého procenta populace.

9 0
možnosti
JM

Prostě je to genetická porucha -nemoc.

0 4
možnosti
VH

Jistěééé. Nejpřirozenější je výchova dětí v děcáku. To mu určitě prospěje!  Jistěééé.  Když už dítě ztratilo matku či otce, nechť ztratí i druhou osobu na kterou se upnulo. Se kterou žilo roky, možná celé desetiletí v jedné rodině.

 Jistěééé.  Je krajně nepřirozené, aby v případě smrti rodiče žilo dítě s jedincem stejného pohlaví, jako je zemřelý! Oč přirozenější je, žije-li s rozvedenou či svobodnou matku, s rozvedeným otcem.

 Jistě by bylo lepší, kdyby bylo předáno rodiči, který se o něj roky nezajímal (a možná ani neplatil), než ho ponechat někomu, kdo se o něj společně s rodičem staral roky.

   Poznamenávám, že adopce je navržena pouze pro páry, kde jeden je biologickým rodičem (a se souhlasem chápu, že je to první krok k širší legalizaci adopcí homosexuálními páry).

13 1
možnosti
Foto

A proč by si v případě smrti matky nemohl ovdovělý otec najít novou partnerku ženského pohlaví? Resp. v případě smrti otce ovdovělá matka nového partner mužského pohlaví? Tohle si představit nedokážete?

0 3
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
JAN MLČOCH. Zůstanu svůj za každých okolnosti,nemám rád povrchnost a omezenost.Mým vzorem jsou JAN XXIII a FRANCISCUS. Motto-psi štěkají a karavana jede dál