Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vzhledem k tomu, že moji vrstevníci neměli s maturitou problém, obávám se, že máte pravdu. Sebedokonalejší školský systém z dutých pařezů genie nevyrobí.

2 0
možnosti
Foto

I18v86o 68C50i85l43i25c43h

17. 5. 2015 16:17

Je zde jakési politické zadání zvyšovat vzdělanost populace. Ovšem v podání státního aparátu to znamená, že určité procento populace musí mít maturitu a určité procento musí mít vysokou školu. Bohužel zcela bez ohledu na Gaussovu křivku inteligence, takže jediná možnost, jak toho dosáhnout, je drastické snížení nároků na studenty :-/

1 0
možnosti
JB

Jak jsem pročítal jednotlivé diskuse , tak jsem zjistil , že všichni by chtěli aby školy naučili vše , třebas i jak se škrabat v nose. Škola má především naučit žáky základům a ne učit je tomu , co je měli naučit rodiče. To je že studium pokračuje další činnosti žáka - samovzděláváním. Žák dnes prakticky spoléhá pouze na školu a pak hraní se s počitačem , ale pokračovat již samostatně na věcech , které jej prakticky po skončeni školy čekají  nemá vůbec zájem. Neví co po skončeni školy chce dělat , jak pokračovat , knihy jsou většinou tabu , protože základem je počítač a hry . Nevzniká žádná všestrannost , která by jej někde vedla, ale nadává se na učitelé , přitom největší chyba vzniká v rodině.[>-]

2 0
možnosti
Foto

Ono je to i o morálce ve společnosti.

Dříve byl učitel autoritou, nyní učitel vyrušujícího studenta nesmí ani okřiknout, aby nebyla porušena jeho lidská práva.

Navíc při uplatnění se v životě rozhoduje úzká specializace a to nejsou schopné školy dát. Většina maturantů končí na pracáku, nebo jako všemožní dealeři či vyrovnávači zboží v obchoďácích.

Je potřeba napravit morálku na školách a zajistit konkrétní specializaci jejím žákům.

0 0
možnosti
RC

Specializaci? Za poslednich 40 let se tady poptavka tak zasadnim zpusobem zmenila, ze specialista pred 40 lety na nejakou cinnost je dnes casto bez prace, protoze ta cinnost v podstate zanikla. Takovej opravar CRT televizi, pokud se nenaucil neco noveho, tak nema do ceho pichnout. A podivejte se na horniky. Ti umi specializovane kopat a nic jineho. Je potreba mit naopak dulezity zaklad, aby se na nem dalo budovat ruznymi smery.

2 0
možnosti
RN

vite , pane kolego, ono nejde zdaleka o krach ci nekrach maturantu, podstatne je, ze tady mame jako za komunistu povinne statni maturitni zkousky - a pripravovovane jsou dalsi podobne vylomeniny. takze se nedivte, co ze skolstvi ovladaneho levici vychazi.

1 2
možnosti
KD

A kvalita vysokého školství je na tom ještě hůře.

1 0
možnosti
Foto

Soudě podle toho, jak jste svůj příspěvek napsal, devastace středního školství nenastala až teď.

1 0
možnosti
Foto

Kdepak úpadek mladé generace. Ta je jen odrazem té naší. Naše generace zcela selhala a upadá. Dnešní mladá generace je jen logickým pokračováním. Na školách přece neučej mladí, ti tam jsou proto aby se naučili a učí se od naší generace,.

5 1
možnosti
VK

Úpadek školství jo, ale ne mladé generace.

2 0
možnosti
Foto

Je třeba zrušit testy a vrátit se k tabuli, křídě a jednotným osnovám. To je základ zvýšení úrovně R^

4 4
možnosti
RC

Jednotne osnovy jsou blbost. Neberou do uvahy odlisnosti. I za komancu byly vyjimky.

3 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
JAN MLČOCH. Zůstanu svůj za každých okolnosti,nemám rád povrchnost a omezenost.Mým vzorem jsou JAN XXIII a FRANCISCUS. Motto-psi štěkají a karavana jede dál