Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Střízlivé shrnutí:

Do Evropy směřují dosud nevídané davy ekonomických migrantů. Občané se zcela oprávněně ptají, co s nimi bude stát dělat, když stávající azylová zařízení ani azylová pravidla v žádné zemi EU nejsou na takový nápor dimenzovaná?

Některé státy zatím preferují krátkodobé řešení=zvětšovat kapacity azylových ubytoven a lidi, kteří se do nich nevlezou, přeposílat do sousedních států.

Krátkodobé řešení zafunguje a bude i nejlevnější, pokud

1. letos přijde tuhá zima a migraci zastaví,

2. do jara se "nějak" vyřeší problémy Sýrie a Lybie.

Ani jeden bod my v ČR neovlivníme. Sýrii i Lybii jsme nerozbili a náš mini-vliv asi EU nedonutí změnit k Sýrii postoj. Ale aspoň tu Sýrii by Západ  vyřešit mohl!

Pokud se tak nestane, tak příští rok bude ještě větší krize, na hranicích s DE, UK a SE budou růst oficiální stanové i improvizované uprchlické tábory. 99% migrantů nemá v nejbližších 5-ti letech šanci v EU najít práci - neumí jazyk a nemají kvalifikaci. Ty, kteří požádají oficiálně o azyl, budeme nějakou dobu živit, snažit se je vzdělat a nakonec je opět za naše peníze posílat zpátky. Ti, kteří o azyl nepožádají a zůstanou v ilegalitě, budeme živit také - lépe řečeno, budou je živit oběti jejich kriminality. A tak poroste nespokojenost jak migrantů, tak občanů.

Pokud politikům dojde, že náklady na toto vše překročily náklady na vybudování "pevnosti Evropa", začnou snad konečně opevňovat hranice. Problém je v tom, že politici nám každý den na jiných problémech dokazují, že náklady státu je vůbec nepálí - když dojdou peníze, tak si prostě půjčí nebo dotisknou další.

Běžný občan, který má všech pět pohromadě a nenosí růžové brýle, se proto oprávněně obává, že EU resp. státy budou ilegální migranty (ne)řešit stejně, jako (ne)řeší Řecko a další současné průšvihy. Tzn. opravdu účinné řešení se bude odkládat tak dlouho, až se problém "posere" tak, že už vyřešit nepůjde nijak...

7 0
možnosti
Foto

Houpat se na prouprchlické vlně je laciné. Vyslovit opačné stanovisko chce občanskou odvahu. Váš xenofob.

8 0
možnosti
TG

Prošel jsem si diskuzi a ač nesouhlasím s tím, co jste napsal, jedno musím ocenit: ŽE NEMAŽETE JINÉ NÁZORY!

1 0
možnosti
Foto

2 + 2 = 7 

Taky se nebojím.Rv;-)

3 1
možnosti
MK

RvRvRv Četl jsem část diskuse a s mnohými, kteří s Vámi nesouhlasí, jsem zajedno. Ale kde jste vzal pro odpůrce islámu a běženců ten  společný jmenovatel - rusofilství, to mi i při největším fantazírování nejde na rozum. To je super blábol bez jakékoli argumentační opory.

Víte Vy vůbec, koho se to zastáváte??!! 80% to jsou lidé, kteří si nechali něco nakukat a jdou za lepším, na kterém se však svou prací vůbec nepodíleli.

Ano, dovedu pochopit, že mnozí mají za sebou strastiplnou cestu. Bylo to však jejich rozhodnutí, ne moje.

Řešení: napojit, nakrmit, vybavit na cestu a poslat zpět. Nespolupracující držet v táborech do doby, až zmoudří.

10 0
možnosti
VV

Takze ti, co za valky poskytli Asyl uprchlikum z koncentraku byli vlastne hlupaci.

meli je nakrmit, vybavit a zavolat gestapo aby je dopravilo zpet do kncentraku.

0 7
možnosti
JM

J19a29n 78M54l14č13o19c38h

2. 9. 2015 15:14

Vážení sumárně pro všechny: základním východiskem je princip lásky k bližnímu, uvedl jsem i příklad z bible, který nebyl pochopen skalními islamobijci. Dokázat myslet dál než za humna,dál než k prvnímu supermarketu je těžké, ale nezbytné. Sýrie je zemí, kde se zrodil pojem KŘESŤAN, tehdy Antiochie, základ naší civilizace helenisticko.židovského okruhu.!!

2 7
možnosti
JS

Ano, máte pravdu, v Sýrii se zrodilo křesťanství. Jenže Sýrie ztratila svůj helenisticko-židovský charakter již před staletími. A víte kvůli komu? Kvůli muslimům. Ještě před nynějším válečným kolapsem tvořili křesťané jen deset procent obyvatel, kteří byli navíc v pozici druhořadého obyvatelstva pod trvalým tlakem sunnitských muslimů. Arménské kroniky ze 7. století a další prameny přinášejí poměrně podrobné zprávy o tom, jakým způsobem bylo muslimskými armádami zdecimováno veškeré křesťanské obyvatelstvo celého Blízkého východu, Mezopotámie a Egypta. V Sýrii byla některá města úplně vyvražděna. Právě proto došlo k tak drastickému poklesu křesťanského obyvatelstva v místech, kde se křesťanství zrodilo.

Většina současných pozorovatelů se shoduje v tom, že současná situace je definitivním koncem křesťanské menšiny v Sýrii, protože právě křesťané čelili největšímu náporu násilí ze všech stran. Většina z nich neměla šanci uniknout. Možnost zachránit syrské křesťany už jsme prakticky propásli. Zbytek obyvatel jsou "hrdinové", kteří například při tzv. Jomkipurské válce v roce 1973 na syrské frontě proti Izraeli postavili osminásobnou přesilu tanků a na syrských ulicích se tancovalo, že konečně Židy utopí v moři. Izraelci naštěstí přesile odolali. Zůstala jen naprosto patologická nenávist syrských muslimů proti Židům.

4 0
možnosti
JM

J45a31n 27M79l67č28o27c58h

2. 9. 2015 13:47

Vážení, dojímá mne vaše starost o osud země, očekával bych však, že se ta starost projeví i v jiných časech, jsem zvědav o čem budete diskutovat až Německo přeruší s námi vztahy s poukazem na  naši sobeckost. Proč si nevezmete uiprchlíka do bytů, uskromnit se a pomoci bližnímu.Island je vzorem. Stáváme se nechutnými pro Rakušany i Němce.

1 14
možnosti
JN

Proč dáváte za vzor Island?  Buďte tím vzorem vy sám.

9 0
možnosti
VC

Václav Klaus se přihlásil k lacinému antiuprchlictví. Tím chce autor zřejmě říct, že ta multikulti nás příjde setsakra draho.

3 0
možnosti
IJ

To, že včera na vítání prvňáčků neopomněl problém imigrace, to opravdu bylo laciné jak palmový olej.

1 1
možnosti
MB

Argumentační chabostí a nenávistným a urážlivým tónem svého článku dělá autor medvědí službu nejen zastáncům imigrantů, ale svojí alma mater. Minimálně v prvním případě to je dobře.

6 0
možnosti
IJ

Autor to zhodnotil celkem střízlivě a přesně.

2 5
možnosti
LN

...a ještě něco...dovolte abych vyjádřil svůj nesouhlas s dosti rozšířenou tendencí zastánců těch nebohých uprchlíků....totiž okamžitě označit kohokoli.... kdo si dovolí vyjádřit svou obavu z nich....za nácka a nemyslící blba....

9 0
možnosti
IJ

Zato vy jste autora šmahem neoznačil za sluníčkáře, že? Když už vám vadí generalizace a hanlivá označení, začnete u sebe, vážený pane.

0 7
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
JAN MLČOCH. Zůstanu svůj za každých okolnosti,nemám rád povrchnost a omezenost.Mým vzorem jsou JAN XXIII a FRANCISCUS. Motto-psi štěkají a karavana jede dál