Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Také se o sociální demokracii nezajímám, ale mám-li vše objektivně posuzovat musím říci, že váš článek je zcela přesný. Jen si myslím, že Sobotka je velký mluvka a jen těžko bych si dokázal představit, že bude zcela zrušen. KarmaR^

0 0
možnosti
VSS

Dientsbier dělal vše co má ČSSD dlouhodobém volebním programu. Byl vyměněn protože tento multikulti program nedokázal prosadit. Je mi z této stany na zle od žaludku.

4 0
možnosti
Foto

Liberalismus - shovívavost, snášenlivost, tolerance k jiným názorům; soustava politických a ekonomických názorů požadující právní záruky demokratických práv a svobod. Nezlobte se na mne, pane Mlčochu, ale k tomu měl Dientsbier na míle daleko, nazvat ho liberálem je střela hodně vedle.

6 2
možnosti
PB

..... tak vodvolat tohohle jantara z postu minista pro věci zbytečný bylo určitě jednodušší, než kdyby sa vodvolával z postu prezidenta na kerýho se tenhle právdoláskovej kotrmelec vodvážil kandidovat V !

5 0
možnosti

P25e94t35r 95Č86e44j78k39a

13. 11. 2016 23:54

Zásadně s vámi nesouhlasím z těchto důvodů:

1.) slyšel jsem názory, že ČSSD se musí víc rozkročit do středu a oslovovat tedy i liberálnější a středové voliče proto, aby mohla konkurovat ANO Babiše.... To je z mého pohledu zásadní chyba, protože ANO přebírá voliče napříč spektrem (od voličů KSČM až k nespokojeným voličům pravice) a tudíž ČSSD nemůže šíří spektra elektorátu Babišovi konkurovat - a to z prostého důvodu, ANO narozdíl od ČSSD není ideově ukotvená strana.... ČSSD může Babišovu hnutí konkurovat v případě, že osloví maximum svých vlastních voličů, tzn. mobilizuje maximum z nich k účasti ve volbách a vymezí se vůči Babišově programové neurčitosti - tzn. ty voliče, co jí Babiš přebral si přetáhne zpátky k sobě.

2.) já osobně bych se docela zamyslel nad tím, jestli ČSSD by vůbec měla nastupovat tu cestu "stát se moderní evropskou levicí" - a to s ohledem na to, co ta "moderní evropská levice" v Evropě předvádí (zejména takové tradičně levicové socdemokratické Švédsko je zatraceně odstrašující příklad teď). Než jít touhle cestou, tak je opravdu lepší z pohledu českého voliče, být tou "konzervativní" tradiční levicovou stranou (zajímavej protimluv), protože jsou to právě příklady z toho západu (rok trvající mimořádný stav ve Francii?) /severu a právě příklon k tomuto směru, co odhání voliče - já to tu psal několikrát - vládní strana, která má za své čelné členy a ministry Chovance a Dienstbiera zároveň je totálně zmatená a nečitelná. Pragmatické vs. idealistické křídlo - přičemž to idealistické křídlo odhání voliče křídla pragmatického a naopak - je tady třeba jednoduché rozhodnutí - kterých voličů je víc.

2 0
možnosti
AK

Kde jsou ty časy, kdy existovala jen komunistická a nekomunistická levice.

Někdy v 60. nebo 70. letech se vynořila ještě liberální levice.

V té době byla sociální nerovnost ještě nízká, neexistovala masová nezaměstnanost, sociálně tržní ekonomika spolehlivě pojišťovala chudší vrstvy.

No a v té situaci liberální levice prohlašovala, že sociální problém je již vyřešen, že problémem není nerovnost, ale nerespektování různosti.

A tak se začaly vyzdvihovat otázky genderové, problémy etnických, náboženských a kulturních minorit, práva homosexuálů atd. A tyto dílčí otázky začaly být upřednostňovány před všemi ostatními.

Od té doby prudce vzrosty příjmová i majetková nerovnost, vynořila se masová nezaměstnanost spolu s její nejhorší formou - nezaměstnaností mladých. Systém sociálního zabezpečení je systematicky osekáván, reálné mzdy zaměstnanců stagnují, pokud neklesají.

Rétorika liberální levice se ovšem nemění. Ale někteří už jí nehodlají naslouchat.

A jako na zavolanou se objevují migranti. Ideálně naplňují kritérium jinakosti, čímž se pro liberální levici stávají ohromně zajímavými. Jejich složitá situace nahrává sklonu liberálů připisovat některým pouze práva a pomlčet o jejich povinnostech. Výsledkem je prosazování bezohledného humanismu, kdy migranti mají pouze práva a domácí obyvatelstvo pouze povinnosti.

2 0
možnosti
JL

Popravdě, liberální politikové typu Dienstbiera voliče čssd odhánějí, měl by přejít k Zeleným.

1 0
možnosti
Foto

Nehledejte za vším nějaký vyšší etický cíl. Jednomu parazitovi se jiný parazit nehodil do krámu. Toť vše.

14 0
možnosti
RJ

R86a78d88e54k 42J96a28r13o58š

13. 11. 2016 21:07

No, pokud eliminuje další sluníčkové neomarxisty v řadách ČSSD, vyrazí i ombudsÁňu Šabatovou a začne být důsledněji protiimigrantský, tak může ještě něco zachránit. Na liberály a jejich hlasy může klidně kašlat - ti stejně volí Zelené, Piráty, TOP 09 apod.

4 0
možnosti
PK

S modernizací socdem stran si nevědí rady nikde v Evropě. Možná to ani nejde. Společnost se vyvíjí a je úplně jiná. Pokus Blaira posunout Labour party do středu Sobotka v podstatě nedávno odsoudil

1 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
JAN MLČOCH. Zůstanu svůj za každých okolnosti,nemám rád povrchnost a omezenost.Mým vzorem jsou JAN XXIII a FRANCISCUS. Motto-psi štěkají a karavana jede dál