Vyznání Stanislava Grosse je upřímné a lidsky akceptovatelné

Reportáž ČT mne velmi zaujala , a to z hlediska lidského a mravního. Expremiér jasně prohlásil, že ve vrcholové politice nedělal vše košer, že vše nebylo ze zlata a křištálové.

Celá reportáž je mi sympatická hlavně z pohledu toho, že bývalý vrcholový politik přiznal řadu kroků, které nebyly vždy čisté a eticky únosné.

V zásadě tak odhalil to, že ve vrcholové politice se děje řada nepravostí, řada faulů a podpásovek. Potvrdil tak, že do politiky se dostávají lidé bez skrupulí, bez charakteru a všehoschopní, až na čestné vyjímky.

Reportáž mi připomíná ,vzdáleně, doznání premiéra Gyurscanyho , že se v politice krade dnem i nocí, a že se voličům lže dnem i nocí.

Touto optikou je nutné chápat všechny či většinu kampaní politických stran, kdy se vystrčí morální autorita, jako vábnička manipulovatelného voličstva, a za ní se dějou rejdy mafií a lidí s morálním deficitem.

Neustále se mluví o deficitu evropské politiky, ale deficit morálky a lidství, u samotných politiků, je mnohem hlubší a fatálnější.

Prohlášení pana Grosse je lidsky přijatelné, mnohé potvrzuje a osvětluje pozadí vrcholné politiky. Z hlediska víry je obrat ke Kristu zásadním rozhodnutím člověka, toto rozhodnutí  vychází z nitra člověka a je ryzí.

Pana expremiéra si za jeho krok velmi vážím a jsem rád, že vstoupil do společenství s Bohem skrze Ježíše Krista, skutečného pána všehomíra, pána nebes i země.

Kéž by tuto reflexi měli ostatní činovníci našeho politického rybníka!

S pozdravem

JAN Mlčoch

Autor: Jan Mlčoch | pondělí 28.4.2014 20:34 | karma článku: 9,10 | přečteno: 600x
  • Další články autora
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
JAN MLČOCH. Zůstanu svůj za každých okolnosti,nemám rád povrchnost a omezenost.Mým vzorem jsou JAN XXIII a FRANCISCUS. Motto-psi štěkají a karavana jede dál