Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Těžko říct zda máte pravdu, ale myslim že za rok to bude problém migrantů ještě horší a potom popularita AFD poroste .Teď ještě nepocituji Němci s imigranty takový problém, jsou zatím ve velkých táborech a stále ještě s nimi tolik nepřijdou do styku.Ale např.v Bavorsku už 70% obci slibilo, že je na žádost vlády ubytuje.A teprve až je bude mít každá obec tak potom se uvidi jak to bude dál. Lidé v obcich jsou zvyklí pracovat. A nedej Bože až tam budou migranti nespokojení. A to se může snadno stát, protože denně budou mit před očima životní úroveň Němců., každý tam má auto, pěkný dům.....No uvidíme za rok.

3 0
možnosti
PS

Uvidíme za rok! Na tom nemůže stát nikdy rozumná diskuze, to funguje pouze u Lomikara!

70 obcí v Bavorsku nemůže nic slibovat, v Tom je vaše informace naprosto nepravdivá. Uprchlíci jim budou přidělení podle klíče, který v Německu pro podobné krizové situace existuje již desetiletí, po zkušenostech, kdy muselo Německo na konci války "zvládnout" desítky milionů uprchlíků z východního Pruska.

1 0
možnosti
DB

na druhé straně uvedl do slušné společnosti nevábně vypadající populistickou AFD.

Zdroj:http://mlcoch.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=499338

proč si myslíte, že se jedná o populistickou stranu a proč si myslíte, že vypadá nevábně...podle čeho jste nasadil tato přídavná jména jako ohodnocení té strany...

Je populistické se starat o to, co lidem dělá strach, obavu? Je to jako se zelenými v Německu, říkali jim tenkrát ROT-GRÜNE CHAOTEN...červeno-zelení chaoti...

Dnes jsou zelení jako strana skoro všude...s různými výsledky, podle programu a podle hlavních představitelů viz právě vámi citované německé volby ve třech spolkových zemích

Co když to bude naopak a oni se etablují...tak jako kdysi zelení...a co když se stanou novu klasickou stranou??? jakou výpovědní kvalitu pak bude mít tento váš literární výplod...

prosím o jasné zdůvodnění vašich slov....myslím si totiž, že nemáte pravdu...tak mi tu vaši pravdu dokažte

11 1
možnosti
JM

J22a33n 47M29l39č70o33c43h

16. 3. 2016 13:40

vycházím z toho, že etablované strany mají širokou škálu témat, populisté typu AFD se orientují na jedno téma, problém je že AFD ovládli nečitelní radikálové, výroky jejich šéfky, že je třeba střílet lidi na hranicích jsou hodné divoké Berty, dozorkyně v konc.táborech.

2 6
možnosti
PS

AfD je strana bez vlastního programu, resp. pouze jedním bodem a tím jsou uprchlíci, uprchlíci a zase uprchlíci.

Jako taková funguje podobně jako vysavač, ale namísto prachu luxuje nespokojené občany ze všech ostatních stran.

Například v Sachsen-Anhalt "vyluxuvala" nejvíce svých přívrženců z řad komunistické "Die Linke" a socialistické "SPD". Navíc dala dva dny před volbami neonacistická strana NPD příkaz svým hnědým soukmenovcům, podpůrně volit AfD.

V Sachsen-Anhalt, kde získala AfD nejvíce přívrženců, ztratila merkelovská CDU pouhých 2,5 procent svých skalních voličů.

Kdo na to má, pánové? Po takovém výsledku by si čeští ODesáci olízli všech pět. ;-D

3 4
možnosti
VV

Sorry, to mel byt plus. Jsem zvedav na odpoved zdejsich hnedousku k napsanym Faktum.

1 5
možnosti
JC

Žádné Alternativy! To by tak hrálo, aby si lidé mohli vybírat. Hezky všechno zglajchšaltisovat a jede se dál močálem čeným podél bílých skal po cestě jediné ať jasné je, kdo první.

Rv;-O

10 2
možnosti
PS

V roce 1992 existovala v Německu podobná xenofobní strana - Die Republikaner. Tenkrát strašili s Poláky, Čechy a Slováky a například v Badensku se jim podařilo získat ve volbách skoro 11 procent hlasů voličů.

A kde jsou nyní? Možná v AfD! ;-D

2 2
možnosti
EM

Uniká vám jeden zásadní rozdíl: Němci rychle zjistili, že Poláci, Češi, Slováci je vlastně nijak neohrožují. Ovšem v případě migrantů je to přesně naopak - jejich počínání bude přesvědčovat stále více voličů.

8 0
možnosti
JL
JH

AfD existuje už tři roky a bez 0,3% volebních hlasů se nedostala do Bundestagu (parlamentu) v roce 2014, celkově měla 4,7%, jedná se o stranu, která je euroskeptická, navrhuje posílit politiku spolkových zemí, navrhuje zavést prvky přímé demokracie, je to konzervativní strana a jistě má německým voličům co nabídnout. Nevím, kde jste na ty Vaše teze přišel... přijde mi to hloupé!

25 0
možnosti
Foto

ale Němci většinově nejsou euroskeptičtí a po posílení role spolkových zemí, mluví převážně Bavorsko.

0 0
možnosti
JK

V neděli večer (kdy už byly známy téměř přesné výsledky voleb) pravil komentátor čt24... AfD vzal vítr z plachet malý počet běženců, přicházejících do Německa.

:))

5 0
možnosti
KB

Asi se s tím opakuji, ale vzpomínám, jak někdy v 80. letech hlásil televizní komentátor z ulice Západního Berlína (myslím, že se jmenoval Smolík??):

"Zde v západním Berlíně již žebrá prakticky každý" a za ním ty Mercedesy, Fordy, Oply.

6 0
možnosti
PK

P42a27v55e69l 52K78u47l63a

16. 3. 2016 12:07

A já dám karmu :-)

3 2
možnosti
EM

Asi jste to tak nezamýšlel, ale pobavil jste mě.

7 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
JAN MLČOCH. Zůstanu svůj za každých okolnosti,nemám rád povrchnost a omezenost.Mým vzorem jsou JAN XXIII a FRANCISCUS. Motto-psi štěkají a karavana jede dál