Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Okarmovali Vás hlavně lhostejní lidé, kteří doufají, se TO nějak samo udělá a bude líp. Lidé, které nesvrbí na zádech, jak vnímají ti, jejichž rodiny trpěli odpornou nadutou, hloupou a despotickou mocí, to sprosté chování komunistů. Možná jste také lhostejný, možná poněkud laciný. Možná jste se jen unáhlil.

1 0
možnosti

Ano komunismus má svou černou kroniku,  ale kolik stránek z cca 20 0000 stránek sovětské historie (1 den = 1 stránka)má tato černá kronika zaujímat. Pokud tvrdíte, že všechny, měníte historii na bulvár.

Příklad, v r.1953 trávil asi každý dvácáty občan SSSR nucenou "dlouholetou dovolenou" v gulazich. Také jde o to, co dělalo a jak žilo těch ostatních devatenáct. Podle přesvědčivého a sugestivního výkladu July Fuldy stále lépe a radostněji.

Musíte si uvědomit  že jinak tatáž informace vypadá dnes a tehdy, kdy jsme byli Protektorátem Boehmen uhd Maehren. Tedy aktuální ohrožení Německém stálo proti potenciálnímu  ohrožení komunistickým Ruskem. Z tohoto pohledu pak Češi oba systémy hodnotili.

0 0
možnosti
JL

"Komunismus byl peklo"

to je prostě zjednodušující tvrzení. Ovšem, že sovětský gulag nebo čínské budování socialismu byly peklo. Ale u nás se hodně lidem dařilo dobře, to je vidět na tom, že "svůj" režim hájí někteří dodnes. Proč by jinak měli komunisti 15% preferencí v roce 2014? To jsou právě ti kdysi spokojení. Pro mne komunismus žádné štěstí nebyl, ale vybavuje se mi můj strýc, který sem přistěhoval do Prahy, byl to šikovný elektrikář a měl dobrou povahu, byl pořád v pohodě. Někdy jsem měl dojem, že jeho život je permanentní flám. Víte, kdyby byl komunismus 60. a 70. let v ČSSR peklo, tak by nebyl pořád veselý, tak si ho pamatuju jako dítě a kluk. A jako dobrý řemeslník se měl dobře - pořídil si brzy družstevní byt 3+1, mezi prvními měl auto a mezi prvními odjel do Španělska k moři - někdy v 60. letech. Kdyby tady bylo peklo, tak by se samozřejmě zůstal i s rodinou v nebeském španělském kapitalismu, ale oni se vrátili. ;-)8-o

0 4
možnosti
JL

Možná bych ještě dodal, že strejda nebyl komunista, politika ho nezajímala, byl inteligentní obyčejný chlápek.

0 0
možnosti
Foto

No jo, ale co vlastně navrhujete?

0 0
možnosti
Foto

Pane autore, patříte k dalším, kteří používají výraz "laciný antikomunismus". Odhlédnu od toho, že nikoho ani nenapadne použít slovní spojení "laciný antinacismus (případně antifašismus)". Jaký je tedy podle vás antikomunismus nelaciný?

3 0
možnosti
VS

Dnes jsou věčné, zbytečné a nic nepřinášející řeči o minulém režimu stále platnou výmluvou na všechno. trapná berlička toho, kdo nic jiného než mlácení prázdné slámy nezvládne.  Za všechno mohou komunisti !:-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud bude komunismus a nacismus prehistorií, tak je reálná šance si to zopakovat ještě jednou. Morální bída společnosti začíná v rodině. Děti nemají z rodin vypěstované morálně volní vlastnosti a chtějí dosáhnout cíle bez práce, s co nejmenším úsilím. Manipulace vítězí nad vlastním názorem a rodiče bohužel často nemají čas dětem předat svoji životní zkušenost. Neuvědomují si, že čas věnovaný dítěti nikdy není ztracený. Honba za penězi a majetkem dostává nejednou před dětmi přednost. V předchozích generacích byly výchova a vzdělávání založeny na předávání rodinných znalostí, dovedností a tradic. V dnešní době škola přebírá stále více úlohu rodiny, ale její výchovné možnosti jsou velmi omezené.

1 0
možnosti

V předchozích generacích, tedy za komunismu, že ano.

0 0
možnosti
DP

D70a91d84a12k 27P18e37t46r

8. 2. 2014 12:21

Snad pád komunistické stran, ale komunismu?

0 0
možnosti
RK

Tak já nevím - zkuste si přečíst volební program komunistů pánové, možná změníte názor ( např. společné vlastnictví výrobních prostředků, vystoupení z NATO a EU ). Nechápu, jak můžou lidi po čtyřicetileté zkušenosti zapomenout na to, co komunisti a stébáci dělali ....!? K tomu všemu máme burana na Hradě, který nás přímo vhazuje do náruče Ruska a Číny, ministr financí je komunista estébák, Mládek nemá prověrku kvůli pletkám s ruskou milenkou, Forejt lže a je nám to jedno a kancléř taky není košér. Filip zlehčuje zločiny Bilaka ...no nevím, ke mě domů komunista teda nesmí ....

4 0
možnosti
Foto

Jistě, ale přeháníte. Zeman má k buranovi velmi daleko, možná daleko více než my oba dohromady. To mu spíš konkurence nasadila šaškovskou čepiici, aby pomstila svou volební porážku

1 4
možnosti
JH

J35a66n 50H90l57e52d16í10k

8. 2. 2014 11:56

máte pravdu asi 20%, dokud KSČ s blízkými kamarády z ČSSD existují, mají na rozhodujících postech své agenty--- dotud je nebezpečí plného obnovení totality naprosto reálné. Češi mají tak asi z 67% - v genech komunistickou závist a Marxovu třídní nenávist neodvolatelně zakódovanou, jako žádný jiný byť i o dost chudší evropský stát, čili jenom a tady v ČR je návrat grebeníčků a husáků zcela pravděpodobný

3 1
možnosti
PS

Cesi jsou opravdu komunismem prosakli. Cesi si treba komunismus narozdil od Rusu, Polaku a dalsich dobrovolne zvolili a vetsinove ho podporovali. Porovnejte treba ojedinelou akci Masinu s regulerni valkou proti komunismu v Rusku. V tom mate pravdu. Jenze Cesi vzdy byli, jsou a nejspis i budou lokajove, nejsou hybatele dejin, nybrz se pokorne podrizuji svym sousedum. Kdyby to bylo na Cesich tak komunismus vladne Evrope, jenze nastesti Polaci, Nemci, Slovaci ani Rakusane nam nic takoveho nedovoli.

1 0
možnosti
Foto

Jste mimo mísu, pane Mlčoch. Komunismus v této zemi nikdy nebyl, takže ani nemohl být peklem.

2 7
možnosti
MP

Kolikrát musím vám komoušům vysvětlovat, co jsou to homonyma? Koneckonců když je:

vláda MONARCHY = monarchie

vláda DEMOKRATICKY zvolených stram = demokracie

vláda KOMUNISTŮ = komunismus

Jediný, kdo je tu mimo mísu, je jistý kolotočář, obhájce komunistických zlodějů a vrahů.

4 1
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
JAN MLČOCH. Zůstanu svůj za každých okolnosti,nemám rád povrchnost a omezenost.Mým vzorem jsou JAN XXIII a FRANCISCUS. Motto-psi štěkají a karavana jede dál